Mat!

Ikväll blev det soppa. Jag älskar soppa!
Man slänger i vad man har i en kastrull, tillsätter buljong och kryddor.
Klart!
I värsta fall kan man koka en god soppa på en spik! 🙂
I den här fanns ingen spik, men linser, färs, lökar, morötter.
Varm macka därtill. Är man allergisk mot snabba kolhydrater bakar man
ett rostbröd som har nästan noll kolisar.

ROSTBRÖD (LCHF)
1 bröd

10-12 ägg (beroende på storlek)
50 g smör
0,5 tsk salt
2 dl kokosnötsmjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här:
Vispa äggen pösigt. Smält smöret och rör ner i äggen.
Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och vänd ner i äggen.
Klicka ner smeten i en 1,5-litersform och grädda i 30-40 minuter
i 175 grader (varmluftsugn) i mitten av ugnen.
Låt brödet svalna under bakduk. Skär upp när brödet svalnat helt.

Tips: Byt ut 0,5 dl kokosnötsmjöl mot 1 dl fibrex för ett lite grövre känsla på brödet.

Receptet hämtat från Marianns LCHF mat & bak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *