Pones med överraskning

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Experimenterade med pones och blev så nöjd så jag måste dela med mig.
Pones är som scones, fast med få kolhydrater. Så här gjorde jag dem:

Ingredienser:
4 ägg
1 dl canderel
1dl kvarg
1,5 tsk bakpulver
2 dl pofiber
2 msk fiberhusk
1/2 dl pressad citron
rivet citronskal

Vispa äggen, blanda i resten. Låt stå och dra i 5 minuter.
Rulla till 8 stycken bollar, lägg i muffinsformar (ställ dem gärna
i en muffinsplåt, så blir de höga i stället för breda).
Ugn 200 grader. Grädda bullarna i 10-12 minuter.

Överraskning:
1 dl kesella
saften från en halv citron
lite sötningsmedel

När bullarna var klara fyllde jag en spruta
och sprutade in ”överraskningen” i bullarna.

Riktigt goda, om du frågar mig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5 Comments:

 1. Det är så intressant med dina bak och matinlägg. Lite utöver de vanliga som finns överallt annanstans. Det ser riktigt goda ut också.

 2. Det ser hemskt gott ut 🙂

 3. Aja baja så goda de ser ut!

 4. Hej, är ni så många som 130.000 i Norrköping? I Dalarna har nog största staden bara omkring 50.000 och det är Falun tror jag. Fast undrar om inte Borlänge håller på att växa sig ikapp. Vad du donar hörru, blir det inte dyrt med alla specialingredienser du använder istället för mjöl? Jag äter inte just vetemjöl heller, rågbröd äter jag gärna, men sen är jag ju ingen godisråtta heller så socker är helt borta ur min kost. Ljuger så jag blir blå, socker finns säkert i öl även om det inte smakar sött, men öl gillas! Torsten har förmodligen blivit påkörd för bakpartiet är instabilt och svansroten är skadad. Idag sprang han dock utaomhus, jag blev glad som en lärka, det går framåt!
  Kram

 5. Tack för titten på min blogg!
  Dom här muffinsen vill jag prova.!
  Vill läga ut dom på min FB sida så andra kan få smaka också!
  // Nettan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *