Röd äppelpaj – GI

2 portioner

1 dl sojamjöl
1 dl solroskärnor
½ dl linfrön
30 g smör (eller Bregott)
<1 msk sötningsmedel 1 tsk kanel 1 äpple, skalat och skivat 2 dl hallon Lägg äpple och hallon i en ugnsform. Nyp ihop pajdegen och fördela den ovanpå. Grädda i ugn, 200° ca 20 min. Låt pajen svalna, servera med en klick vispgrädde eller turkisk yoghurt. (Vill du låna mitt recept till en annan sajt? Maila och fråga!)

 

Tonfiskröra

1 burk tonfisk (gärna i olja, som får rinna av)
1 kokt ägg
60 g philadelphiaost
lite persilja
några droppar citronsaft
salt, peppar

Kör allt i matberedare eller med mixerstav.
Servera till grönsallad och oliver.
(Vill du låna mitt recept till en annan sajt? Maila och fråga!)

 

Vårrullar – GI

Ingredienser
Såsen:
200 g köttfärs
1 gul lök, finhackad
½ burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 msk ox- eller kalvfond
salt, peppar, paprikapulver

Omeletter:
4 ägg
2 msk vatten
salt och peppar
Garnering:
1 dl riven ost

Gör en mustig köttfärssås.
Vispa ihop ägg, vatten och kryddor.
Grädda 4 tunna omeletter.
Lägg en rejäl sträng med köttfärssås på
varje omelett, rulla ihop, strö över den rivna osten.
Ställ in i ugnen, 225 grader, 5-10 minuter,
tills osten börjat få färg.
Servera med en grönsallad.
(Vill du låna mitt recept till en annan sajt? Maila och fråga!)

 

Kasslergratäng

4 portioner
400 g kassler
4 tomater
1 liten squash (ca 300 g)
1 purjolök
1 tsk rapsolja
1 tsk oregano
2 krm pepparmix
1 tsk salt
1 burk (2 dl) lätt-creme fraiche
2 msk dijonsenap
50 g fetaost

Skär kassler, tomater, squash och purjo i tunna skivor.
Fräs squash och purjo i matfett några minuter.
Varva kassler, purjo, squash och purjo i en ugnsform.
Krydda med oregano, peppar och salt.
Rör samman creme fraiche och senap. Bred på blandningen.
Smula fetaosten över det hela.
Ställ in formen i ugnen i ca 20 minuter.

Är mättande som den är men du kan servera ris till om du vill.
(Vill du låna mitt recept till en annan sajt? Maila och fråga!)